First Entry..

Assalamualaikum..

sekarang nie musim mengundi jadi banyak bendera pelbagai kaler kat sekeliling umah aku…

argh….jap2…aku fail nak tulis mukadimah nie…

start semula…

kini masyarakat sibuk kerana orang dewasa akan mula mengundi..

dek kerana umur aku baru nak masuk 21 jadi tak boleh nak mengundi…:(

Image1880

                                                        muke teruja dapat makan

tapi separuh daripada family aku dah boleh mengundi…horey…

527914_10151113199753397_627143305_n

dari kiri Hamiza Amir..ayah, kakak, emak , adik, dengan abang

kiranya dorang sume akan mengundi di………..Kampung Kuala Slim, Slim  River…

kampung aku best sebab memang sempadan jer dengan Selangor….

kirenyer korang boleh berada di 2 negeri dalam masa yang sama…

syokk  ooo…

tapi part y xbestnyer time nak icebreaking…

korang kalau masuk sem baru sure kena perkenalkan diri kan..

Situasi 1:

Aku: Nama saya…bla…bla…bla…

Member: ok……

Aku: Sekolah dekat….

Member: okkkk…

Aku: Saya asal Perak.

Lecturer: Owh…saya pon owg Perak gak…Perak kat mane?

Aku: Saya asal Slim River (jwb penuh teruja sbb jumpe org satu negeri)

Member: Ha…Slim River…patutla slim jer…

Aku: ha…@##@$@ (aku tak tau nak react sbb konpius dorang nie perli aku ke ape)

k…cukupla nie…

p/s Berbanggalah anda dengan kampung anda…hahah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s